Kraftvarmeverk (CHP)

De siste årene har det vært økende etterspørsel etter uavhengig produsert kraft. Bowman jobber tett med ledende generator produsenter for å hjelpe dem til å effektivisere sine CHP produkter, ved å konvertere dem til å ta vare på varmen aggregatet produserer.

Ved å plassere en varmeveksler inne i eksosanlegget på en motor som driver ett aggregat vil dette øke energieffektiviteten. En typisk generator som produserer 35KW av elektrisk kraft bruker ca. 100KW drivstoff energi. Dette gjør att 65 KW går bort i varme og mekanisk tap fra motoren. Gjenvinnes varmen fra eksos og kjølesystemet til motoren kan opptil 50 KW mer energi hentes ut.

Med tillegg av andre varmevekslere, som varmeveksler med tank for motorens kjølesystem, oljekjølere, ladeluftkjølere og drivstoffkjølere, kan en generator (genset) oppnå over 90% effektivitet.

Fra 10kW til 1MW, tilbyr vi et komplett spekter av produktløsninger som kan konkurrere med kondenserende kjele teknologi i form av energi som genereres mot drivstoff som brukes.

Adresse

Vilberg A/S
Furuveien 21
1356 Bekkestua
Norway

Kontakt

T +47 67 53 53 77
F +47 67 53 11 77
post@vilberg.no